Снимка: President.bgПредставителите на българската общност в Ливан и ливанските граждани, завършили

...
Снимка: President.bgПредставителите на българската общност в Ливан и ливанските граждани, завършили
Коментари Харесай

Румен Радев в Бейрут: Българската общност в Ливан доказва, че за приятелствата няма граници и разстояния

Снимка: President.bg

Представителите на българската общественост в Ливан и ливанските жители, приключили образованието си в България, потвърждават, че няма граници и дистанции за другарствата. Те са най-ценната връзка сред двата ни народа, написа izbori.bg.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща в Бейрут с представители на българската общественост в Ливан, в която участваха и членове на Асоциацията на ливанските експерти, приключили висше обучение в България.

Това оповестиха от прессекретариата на президента.

В арабската страна живеят близо 400 наши сънародници, множеството от които са представители на смесени българо-ливански фамилии. Над 1000 са ливанските жители, получили висше обучение у нас главно в инженерни и медицински специалности, които през 1988 година основават своя асоциация.

Президентът посочи, че е наслаждение да види на едно място толкоз щастливи фамилии и добави, че най-хубавият израз на другарството сред двата народа са децата им. „ Наш дълг е да работим по този начин, че тези наши деца да се усещат еднообразно жители и на Ливан, и на България, да знаят арабски, да са почтени жители на Ливан, само че да учат и да знаят български език “, уточни Румен Радев. Президентът открои приноса на българската общественост и на посолството за основаването на лицензирано неделно учебно заведение за българските деца в Бейрут.

Ливанците в България са знак на гений, усърдие и триумф, съобщи още Румен Радев, като уточни, че приключилите у нас ливански жители се употребяват с надълбоко почитание в българското общество. Президентът изрази вяра за по-задълбочени бизнес контакти сред двете страни, натоварен продан на студентски стратегии, туристи и на културни събития.

Участници в срещата сложиха въпроси за опциите за основаване на културен център и за улеснение на визовия режим за ливански студенти и представители на смесени фамилии. Беше издигнат въпросът и за юридически съвещания за сънародниците ни в Ливан, които нямат изясненост за измененията в законодателството ни. Държавният глава означи, че фактически у нас законите се менят доста бързо и сме „ първенци “ в това отношение, само че се ангажира институциите в България да подхващат нужните дейности за построяването на още по-тесни връзки сред двата народа.

Постигането на по-добра транспортна и икономическа съгласуваност сред България и Ливан и задълбочаването на духовните, културни и просветителни връзки сред двете страни бяха измежду тематиките на срещата на президента Румен Радев и с министър-председателя на Ливанската република Саад Харири.

В Бейрут президентът Румен Радев сервира венец пред Мемориала на мъчениците, където ливанската общност уважава своите герои от битките за самостоятелност.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР